Slachtoffers aanslagen 22 maart: 'Opgelicht door onze advocaat'

© PhotoNews
|

Verschillende slachtoffers van de aanslagen op 22 maart hebben een klacht ingediend tegen hun gezamenlijke advocaat. Ze zeggen door de man te zijn opgelicht.

Dat meldt La Capitale en is bevestigd door slachtoffervereniging Life4Brussels.

De klacht is gericht tegen Jean-Paul Tieleman, de advocaat die een 70-tal slachtoffers van de aanslagen op 22 maart 2016 verdedigt. Volgens de klacht zou hij gezegd hebben volgens het ‘no cure no pay’-principe te werken, waarbij hij enkel betaald krijgt als hij wint. En dan een percentage van de uiteindelijke schadevergoeding opstrijkt. In de Verenigde Staten is deze praktijk erg gangbaar. Maar in ons land is dat illegaal, zegt vicestafhouder Michel Forges van de Brusselse balie.

Tieleman zou volgens de slachtoffers een klein, niet gespecifieerd percentage vragen. “Later bleek dat hij tien tot vijftien procent zou vragen, van het miljoen euro per slachtoffer dat hij beloofd had. Hij zou op onze kap multimiljonair worden”, aldus een van de slachtoffers.

Ook over de werkwijze van de advocaat zijn klachten. “Hij heeft niks gedaan. Sommige slachtoffers hebben zelfs nooit een contract getekend met hem. Ze proberen hem al maandenlang te contacteren om informatie in te winnen, maar hij geeft nooit thuis. Enkele slachtoffers hebben een andere advocaat onder de arm genomen, maar Tieleman weigert hun dossier af te geven.” Voor de slachtoffers is de nachtmerrie dus nog lang niet over. Ze voelen zich opnieuw in de steek gelaten. Het is beschamend.”

Tieleman zelf reageerde al kort in de Sudpresse-kranten. Hij verklaart niet op de hoogte zijn van de klacht en ontkent ook iets verkeerds te hebben gedaan. “Tien procent veel? Misschien wel, maar na hoeveel jaar werken?”

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?