Sofien Ayari in verdenking gesteld voor aanslagen van 22 maart

© Wikimedia

Sofien Ayari is donderdag in verdenking gesteld voor de aanslagen in maart 2016 in Brussel en Zaventem. Dat heeft Eric Van der Sijpt, de woordvoerder van het federaal parket bevestigd, zo berichten La Libre Belgique en La Dernière Heure vrijdag. Salah Abdeslam zou hetzelfde ondergaan.

Sofien Ayari (24) werd in verdenking gesteld door onderzoeksrechter Berta Bernardo-Mendez voor deelname aan activiteiten van een terroristische groepering, in het kader van de dodelijke aanvallen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek.

Het is een nieuwe belangrijke stap in het onderzoek naar de terroristische aanslagen in Brussel op dinsdag 22 maart 2016, aldus de kranten. Alles wijst er op dat Salah Abdeslam (28) hetzelfde lot zal kennen.

Vorst

De twee mannen werden eind april veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor moordpogingen op de politieagenten die op 15 maart 2016 huiszoekingen kwamen uitvoeren in de Driesstraat in Vorst, waar ze verscholen zaten.

De rechters van de correctionele rechtbank in Brussel oordeelden dat het terroristische karakter van de schietpartij duidelijk was bewezen.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?