Sint-Gillis Gevangenis luchtbeeld

| De gevangenis van Sint-Gillis, waar 7 mei een vakbondsbijeenkomst wordt gehouden.

Een overleg tussen het gevangeniswezen en de vakbonden heeft vrijdag niets opgeleverd. ACV en ACOD bevestigen dan ook de stakingsaanzeggingen voor 7 en 8 mei. In de gevangenis van Sint-Gillis is er 7 mei een bijeenkomst.

De christelijke en de socialistische vakbonden willen met de militantenconcentraties nogmaals een signaal geven aan minister van Justitie Koen Geens. Volgens hen zijn er nog meer inspanningen nodig om de problemen in de strafinrichtingen aan te pakken. Door de stakingsaanzeggingen zijn de leden die willen afzakken naar de bijeenkomsten ingedekt.

Gino Hoppe van ACOD verwacht alvast dat de acties goed gevolgd zullen worden. Hij spreekt van een volledige 48-urenstaking. De stakingsaanzegging loopt voor alle gevangenissen in het hele land van maandagavond om 22 uur tot woensdagavond 22 uur.

Dinsdag 7 mei zijn er bijeenkomsten in Merksplas en Lantin en in Sint-Gillis voor Brussel. Daags nadien zijn er dan bijeenkomsten in Brugge en Merksplas. "We willen ook een signaal geven aan de volgende minister dat er investeringen nodig zijn", zegt Gino Hoppe.

Chronisch personeelstekort

"Het enige wat we vrijdag gedaan hebben is een evaluatie van de voorbije vijf jaar", zegt Hoppe over het laatste overleg. "Het is gewoon zo, er is een personeelstekort, een overbevolking." Hij klaagt onder meer nog de achterstand van op te nemen vakantiedagen aan.

"De werknemers krijgen dagelijks te maken met de overbevolking, niet-aangepaste infrastructuur en materiaal, een chronisch personeelstekort, een gebrek aan positieve maatregelen tegen absenteïsme", zegt Claudine Coupienne van CSC Services Publics nog in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Gillis , Justitie , gevangenis Sint-Gillis , staking

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni