Stelende nachtverpleegster krijgt werkstraf

© Belgaimage
| Het Brusselse justitiepaleis.

Een 53-jarige nachtverpleegster uit Schaarbeek heeft woensdag een werkstraf van 250 uur opgelegd gekregen van de correctionele rechtbank van Brussel. Ze krijgt die omdat ze ruim 9.000 euro had gestolen van een bewoonster van het woonzorgcentrum waar ze werkte. Het parket van Brussel had een gevangenisstraf van vier jaar gevraagd voor de vrouw.

De Schaarbeekse was op interimbasis aan de slag in een woonzorgcentrum in Vilvoorde, toen een bejaarde bewoonster na een val naar het ziekenhuis werd gebracht. Toen de dame enkele dagen later terugkeerde naar het woonzorgcentrum, bleek dat er ruim 9.000 euro van haar gestolen was.

Niet de eerste diefstal

Na onderzoek van de politie kwam aan het licht dat de verpleegster de som via gestolen bankkaarten en cash geld van de bewoonster had afgenomen. In een ander woonzorgcentrum was de vrouw al om gelijkaardige feiten aan de deur gezet. In een derde was ze aan de haal gegaan met een kassa waarin 4.000 euro zat.

Het parket eiste een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel. De advocaat van de verpleegster vroeg geen gevangenisstraf, maar een werkstraf. Daar is de rechtbank op ingegaan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?