Straatdeal leidt politie naar aanzienlijke drugsvondst in Matonge

matongé_politie_interventie.png
© Arthur Bagage
| De Waversesteenweg in Elsene (archieffoto).
© Arthur Bagage
| De Waversesteenweg in Elsene (archieffoto).

De lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft dinsdagnamiddag een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden tijdens een huiszoeking. Die huiszoeking kwam er nadat in de Langlevenstraat, in de Matongewijk, een drugsdealer op heterdaad werd betrapt.

"Het was een patrouille die te voet op pad was die een drugsverkoop opmerkte", klinkt het bij het parket. "De agenten grepen meteen in en pakten zowel de koper als de verkoper op. Beiden bleken in het bezit van een kleine hoeveelheid marihuana, en in de onmiddellijke omgeving vonden de agenten nog 12 gelijkaardige zakjes marihuana, verstopt in een brievenbus."

Beide personen werden meegenomen voor verhoor, en de verkoper bleek al gekend voor 48 feiten, waarvan 16 gelinkt waren aan drugs. "Even later werd er overgegaan tot een huiszoeking bij de verkoper. Daarbij werden nog twee aanwezigen in de woning opgepakt. In diezelfde woning werden uiteindelijk bijna 3 kilogram marihuana in beslag genomen, 5.225 euro, 2 precisieweegschalen, een fles traangas en 11 paar schoenen van een luxemerk", aldus het parket.

Zowel de verkoper als de twee personen die werden opgepakt tijdens de huiszoeking werden ter beschikking gesteld van het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?