Straatdieven opgepakt na diefstal van horloge ter waarde van 6.000 euro

© PhotoNews

In Brussel zijn twee mannen opgepakt die op straat een man hadden beroofd van zijn uurwerk ter waarde van 6.000 euro. De verdachten, die zonder geldige verblijfspapieren in het land waren, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.

“Het slachtoffer was dinsdag samen met zijn zus op stap toen hij benaderd werd door twee verdachten,” meldt een woordvoerder van de Brusselse politie. "Een van hen bewoog zich voort op een elektrische step terwijl zijn kompaan ernaast liep. Ze grepen de arm vast van de man en trokken zijn uurwerk van zijn arm. De zus van het slachtoffer kreeg ook een vuistslag in het aangezicht toen ze tussenbeide wilde komen. De dieven namen meteen de vlucht, maar werden achternagezeten door enkele getuigen. Door het geschreeuw van die getuigen werd een politieploeg in de omgeving gealarmeerd en ging mee in de achtervolging. De bestuurder van de step weigerde te stoppen en reed bijna in op één van de inspecteurs. Hij kon uiteindelijk worden opgepakt, net als zijn kompaan.”

De politie kon het horloge terugbezorgen aan het slachtoffer. De twee verdachten, die zonder geldige papieren in het land verblijven, werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en na afloop ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, waarna ze werden aangehouden. Het duo zit momenteel in de cel in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek en hun proces.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?