Straatrace aan de Heizel: vijf bestuurders aangehouden

© PhotoNews

Agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene hebben vrijdagavond vijf chauffeurs aangehouden en evenveel wagens in beslag genomen van mensen die betrokken waren bij straatraces.

Eerder deze week reden minstens vier snelheidsduivels met scheurende banden rond het Louis Steensplein aan het Atomium.

Dankzij beelden die op sociale media werden verspreid kon de politie een van de bestuurders identificeren, alsook vier anderen aanhouden. Hun auto's werden in beslag genomen. Dat heeft Ilse Van de Keere, woordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, zondag aan Belga verklaard.

In de nasleep van de incidenten heeft ook Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gereageerd.

De stad heeft donderdag een nieuw gemeentereglement goedgekeurd zodat ook de gemeente de wagen van een straatracer in beslag kan nemen. Normaal was daar een tussenkomst van het parket voor nodig, maar met de nieuwe maatregel is dat niet meer noodzakelijk. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

De stad Brussel had eerder al ingevoerd dat de politiezone GAS-boetes kon uitschrijven voor de overlast door straatracers en trouwstoeten, nu kunnen zij dus ook wagens in beslag nemen.

Met deze maatregel wil Close straatracers een halt toeroepen. “Taferelen zoals aan het Atomium zijn echt schandalig. Die bestuurders geven een slecht imago aan onze stad en brengen mensenlevens in gevaar.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?