Taxipassagier steekt man met schroevendraaier neer op Lemonnierlaan

© Google Streetview
| De steekpartij vond plaats op de Maurice Lemonnierlaan

De passagier van een Brusselse taxi heeft maandagavond op de Lemonnierlaan een andere man neergestoken. Het slachtoffer raakte weliswaar niet levensgevaarlijk gewond. De agressieve passagier, die tevens de broer van de taxichauffeur zou zijn, wordt nog opgespoord. Dat meldt het Brusselse parket.

Het incident deed zich maandagavond omstreeks 19.00 uur voor. Het slachtoffer, een 43-jarige man, had net een bestelling geleverd toen een taxi hem de doorgang belemmerde. De passagier van de taxi stapte daarop uit en haalde met een schroevendraaier twee maal uit naar het slachtoffer, waarbij éénmaal ter hoogte van de borstkas.

Het slachtoffer raakte gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar en kon zelf naar het ziekenhuis gaan voor verzorging. "De bestuurder van de taxi werd geïdentificeerd en werd deze voormiddag ter beschikking gesteld van het parket", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Hij geeft te kennen dat de passagier die hem vergezelde op de dag van de feiten zijn broer is. Verschillende onderzoeksdaden zijn lopende teneinde te kunnen overgaan tot interpellatie van de broer."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?