Tien maanden cel voor inbraken in frituur

Een man uit Sint-Pieters-Leeuw is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden omdat hij op twee maanden tijd tweemaal had ingebroken in dezelfde frituur. Bovendien werd de man op heterdaad betrapt bij het stelen van make-up in het Woluwe Shopping Center. De betrokkene daagde niet op voor zijn proces en werd dus bij verstek veroordeeld.

De eerste inbraak vond in de nacht van 22 op 23 juni 2018 plaats. De bewakingscamera van de frituur registreerde toen hoe een inbreker de deur van het berghok forceerde en een uur de tijd nam om zowat het hele berghok leeg te roven. Daarbij ging de man aan de haal met een hoop bier, frisdrank en frituursnacks. De uitbaatster herkende op de camerabeelden één van haar klanten en die man, J.V., werd ondervraagd en bekende de feiten.

Een maand later, in nacht van 22 op 23 augustus, sloeg de man opnieuw toe. Ditmaal schakelde hij wel de bewakingscamera in de frituur uit, maar op bewakingscamera's van de gemeente was te zien hoe hij opnieuw een uurtje bezig was om ditmaal niet alleen bier, frisdrank en frituursnacks te stelen, maar ook 570 euro.

Enkele maanden later werd de man in het Woluwe Shopping Center ook betrapt bij de diefstal van een hoeveelheid make-up. Sindsdien is er van J.V. geen spoor meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?