Tiental mensen komt dakloze steunen die agent verwondde

© PhotoNews
| Het Justitiepaleis in Brussel.

Een tiental mensen heeft donderdag verzameld voor het Justitiepaleis. Ze willen Ahmed E. steunen, de man die in september een agent verwondde in het Maximiliaanpark. Hij staat nu terecht voor poging tot doodslag.

In eerste aanleg, waar de man verschenen was zonder advocaat, werd hij tot vijf jaar cel veroordeeld.

De dakloze heeft op 17 september 2018 een agent verwond met een mes, toen die laatste hem bevolen had het Brusselse Maximiliaanpark te verlaten. Een andere agent opende vervolgens het vuur op de dakloze.

"We hebben verzamelen geblazen om de zaak van Ahmed onder de aandacht te brengen. In drie maanden tijd is hij door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot vijf jaar cel voor poging tot doodslag op een agent", aldus een van de militanten donderdag voor het Brusselse justitiepaleis.

"Hij kreeg geen uitstel omdat hij nergens gedomicilieerd is. We vinden dat overdreven en schokkend hoe een dakloze aangepakt wordt. We hebben er dus alles aan gedaan om erachter te komen wie hij is en om hem een advocaat te vinden. We waren net op tijd om in beroep te gaan. En we menen dat we dit zichtbaar moesten maken", aldus de militante.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?