Augustus 2023: het justitiepaleis staat al decennia in de stellingen, maar de renovatie is nu echt gestart

| Het justitiepaleis in Brussel.

Trio krijgt tot 40 maanden cel voor transport cocaïne in vaten met fruitpulp

© Chris Verhaeghe
18/12/2023

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie mannen veroordeeld tot effectieve celstraffen voor de smokkel van meer dan zestig kilogram cocaïne. De drugs zaten verstopt in vaten met fruitpulp.

De politie had eind 2022 informatie gekregen over een aanzienlijk drugstransport in Machelen. Bij een observatie op 2 januari van dit jaar werd een vrachtwagen opgemerkt die halt hield in de Nijverheidstraat, waar twee mannen het voertuig stonden op te wachten. Ze namen het stuur over van de chauffeur, die vervolgens kon worden opgepakt.

Speurders volgden de vrachtwagen tot in Haren, waarna twee mannen van Albanese nationaliteit op heterdaad werden betrapt toen ze meer dan twintig vaten overlaadden in een ander voertuig. Het bleek te gaan om bevroren fruitpulp, waarin 63 kilogram vloeibare cocaïne zat verstopt.

Op hun proces pleitten de drie verdachten voor straffen met uitstel, maar daar ging de rechtbank niet op in. De vrachtwagenchauffeur, een Nederlander, werd veroordeeld tot 36 maanden cel. De twee Albanezen kregen 40 maanden cel opgelegd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni