20231025 1863 Aanslag 2

| De plaats van de aanslag waarbij twee Zweedse voetbalfans het leven lieten.

Tunesiër uit Tervuren aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

© Chris Verhaeghe
26/10/2023

In het onderzoek naar de aanslag in Brussel van vorige week maandag is een man uit Tervuren aangehouden, dat meldt het federaal parket. Het gaat om een 44-jarige Tunesiër die in verband kan worden gebracht met het wapen dat werd gebruikt tijdens de dodelijke raid van Abdesalem Lassoued.

Het federaal parket liet woensdag twee huiszoekingen uitvoeren in het onderzoek naar de terreuraanslag. Speurders vielen daarbij binnen op twee adressen in Tongeren en Tervuren. "De persoon die daarbij van zijn vrijheid werd beroofd in Tervuren is na grondig verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst”, aldus een woordvoerder. "Hij werd in verdenking gesteld van moord en poging moord in een terroristische context en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.”

Het gaat om een 44-jarige Tunesiër, Lamjed K. "Het federaal parket wenst enkel te bevestigen dat hij eventueel in verband kan gebracht worden met het wapen dat gebruikt werd tijdens de terroristische aanslag van 16 oktober 2023”, klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Abdesalem Lassoued , Aanslag 16 oktober 2023 , Tervuren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni