De politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node

Twaalf verdachten opgepakt in onderzoek naar drugshandel in Schaarbeek

© Belga
30/10/2023

In een onderzoek naar drugshandel op en rond het Scutenairepark in Schaarbeek heeft de politie van Zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) midden oktober twaalf personen opgepakt. Een van hen werd onder aanhoudingsbevel geplaatst, tien anderen werden in verdenking gesteld maar vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

"Begin dit jaar kwamen de politieambtenaren erachter dat een verdachte zich bezighield met illegale drugsverkoop in het Scutenairepark, wat een onveiligheidsgevoel en overlast voor de omwonenden met zich meebracht," zo meldt het parket. "Vervolgens is uit onderzoek gebleken dat de verdachte, die gekend is bij de politiediensten, daadwerkelijk betrokken zou zijn bij drugshandel."

Op 17 oktober viel de politie daarom binnen op twaalf adressen, waarbij ze twaalf personen oppakte.

"Elf verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter," gaat het parket verder, "waarvan er één onder aanhoudingsbevel werd geplaatst en tien in verdenking werden gesteld en onder voorwaarden werden vrijgelaten. De politie nam ook 50.975 euro, 2,1 kilogram cannabis, 9,3 gram cannabishars en 50,7 gram cocaïne in beslag."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni