© Charvamalou/Charvamalou/Photo News | (Archief)

Twee Anderlechtse tieners vervolgd voor vechtpartij en messteek

© Belga
24/04/2023

Twee Anderlechtse tieners hebben zich maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat ze in februari 2021 betrokken waren bij een vechtpartij in Halle. Hun 26-jarige tegenstrever liep daarbij een messteek op in het been en was een hele tijd arbeidsonbekwaam. Volgens het parket had het tweetal het slachtoffer aangevallen, maar de jongeren beweerden dat de twintiger de eerste slagen had uitgedeeld.

Aanleiding voor de vechtpartij was volgens het parket een ruzie tussen twee meisjes over een liefdesaffaire. Die hadden afgesproken om één en ander uit te vechten, maar één van hen daagde op met een vriend, J.D, waarop het andere meisje ook twee vrienden optrommelde, M.E. en A.S.

"Die namen J.D. apart, waarop het tussen de drie mannelijke aanwezigen tot een vechtpartij kwam en J.D. een messteek opliep", klonk het. "Zowel één van de meisjes als een getuige verklaren dat de messteek toegediend werd door een jongeman met een bril. De enige die een bril droeg, was A.S."

Het parket eiste een werkstraf van 150 uur tegen die jongeman, en een werkstraf van 100 uur voor zijn kompaan M.E. Beide verdachten vroegen evenwel de vrijspraak. Volgens hun advocaten was het mes oorspronkelijk van J.D. en had die man eerst M.E. een kopstoot gegeven en vervolgens A.S. aangevallen. Het vonnis valt op 23 mei.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie