Twee broers voor correctionele rechtbank voor steekpartij

© PhotoNews
| Het justitiepaleis in Brussel

De Brusselse raadkamer heeft twee broers naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot moord, diefstal met geweld en verboden wapendracht.

Op 21 mei brak er ruzie uit in de Spoormakersstraat in het centrum van Brussel, niet zo ver van het Centraal Station en de Grasmarkt. Twee broers raakten er slaags met een jongeman, nadat ze hem herhaaldelijk hadden bedreigd. De ruzie ontaardde in een steekpartij. Het slachtoffers kreeg twee messteken in de rug.

De twee broers zijn nu doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor poging tot moord. Dat schrijft de krant La Capitale.

Aanvankelijk was maar één van de twee broers aangeklaagd, maar de Brusselse raadkamer heeft nu beslist dat er genoeg elementen zijn in het dossier om de beide broers door te verwijzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?