Twee Brusselaars veroordeeld voor moord geïnspireerd op televisieserie 'Dexter'

(archiefbeeld)

V.D.B en D.N zijn beiden woensdagavond door de jury van het hof van assisen van Brussel schuldig bevonden aan het vermoorden en in stukken snijden van de Albanese student Xhuliano Brahimllari (22). De twee mannen van 23 hadden elkaar ervan beschuldigd het slachtoffer met steken met een machete om het leven te hebben gebracht op 7 juni 2015 in Koekelberg. De moord doet sterk denken aan de televisieserie 'Dexter'.

Op 9 juni 2015 hadden gemeentearbeiders de romp van een lichaam bij Wemmel ontdekt. Een tatoeage op de romp kwam overeen met een tatoeage in een opsporingsbericht. Bijgevolg begreep de politie al vlug dat het om de Albanese student Xhuliano Brahimllari ging.

Andere lichaamsdelen van het slachtoffer werden later teruggevonden, op andere plaatsen in Vlaams-Brabant en in Brussel. Telefonieonderzoek leidde de speurders naar V.D.B, een vriend van het slachtoffer. Die werd op 25 juni 2015 opgepakt. D.N. gaf zichzelf in juli van dat jaar bij de politie aan.

Dekzeil en verf

Het onderzoek wees uit dat de twee mannen de moord verscheidene dagen op voorhand hadden beraamd. Ze hadden immers een machete, een decoupeerzaag, een dekzeil en verf gekocht om het lichaam te versnijden en het appartement in de Léon Fourezstraat in Koekelberg, waar de moord gepleegd werd, te herschilderen. Dat doet allemaal sterk denken aan de televisieserie Dexter, waarvan ook verschillende afleveringen op de computer van de verdachten werden aangetroffen.

Volgens de speurders gebeurde de misdaad in de nacht van 6 op 7 juni 2015 en hield het motief verband met een trafiek in cannabis.

Allebei verantwoordelijk

De jury heeft de stelling van de burgerlijke partijen envan het openbaar ministerie gevolgd. De gezworenen vonden de beide beschuldigden schuldig aan de moord, en verwierpen de stelling van de verdediging dat slechts een van hen de fatale slagen had gegeven en dus alleen verantwoordelijk was voor de moord. De advocaten hadden om die reden de vrijspraak gevraagd voor hun cliënten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?