Twee drugkoeriers opgepakt op Brussels Airport

© bruzz

Op de luchthaven Brussels Airport zijn dinsdag twee drugkoeriers opgepakt die respectievelijk 12,7 kilo cocaïne en 4,4 kilo heroïne bij hadden. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De eerste die opgepakt werd was een 28-jarige Britse vrouw die op de luchthaven was geland met een vlucht vanuit Montego Bay in Jamaica. In haar bagage vond de politie 12,7 kilogram cocaïne, verstopt in verschillende pakken bakmeel. De vrouw werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor bezit en invoer van verdovende middelen in het kader van een vereniging.

Mozambique

De tweede drugkoerier was een 50-jarige Amerikaanse vrouw die uit Maputo (Mozambique) kwam, via Doha (Qatar). In haar bagage vond de douane in totaal 4,4 kilogram heroïne, verstopt in verschillende pakketten in haar hand- en ruimbagage.

De vrouw werd door het parket van Halle-Vilvoorde voor de onderzoeksrechter geleid wegens bezit en invoer van verdovende middelen in het kader van een vereniging. De onderzoeksrechter zal de vrouw in de loop van de dag horen en beslissen over haar verdere aanhouding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?