| Onder de middenconsole in de wagen van de verdachten zat een verborgen ruimte geïnstalleerd om de drugs te verstoppen.

Twee kilogram cocaïne in beslag genomen bij betrapping op heterdaad in Sint-Agatha-Berchem

© Chris Verhaeghe
28/12/2023

Een patrouille van de politiezone Brussel-West heeft twee verdachten opgepakt bij een drugstransactie in Sint-Agatha-Berchem. Een van hen had een verborgen ruimte onder de middenconsole van haar voertuig geïnstalleerd om de drugs te verstoppen.

De agenten merkten op 18 december een verdachte op die zich nerveus gedroeg. "De man stond duidelijk op iemand te wachten”, meldt een woordvoerder van de politie. "Op een bepaald moment begaf hij zich naar een geparkeerd voertuig in de Koekelberglaan, met een plastic zak in de hand. Daarop besloten onze mensen de wagen en de twee betrokken te controleren."

Toen de politie-inspecteurs de wagen doorzochten, stootten ze meteen op een verborgen ruimte onder de middenconsole van het voertuig. "De drugshandelaars hadden een vernuftig systeem bedacht om de ruimte te openen", aldus de politie.

In de plastic zak bleken twee blokken cocaïne te zitten, van elk één kilogram zwaar. Volgens de politie goed voor een straatwaarde van 100.000 à 125.000 euro. De drugs werden in beslag genomen, net als de wagen, drie gsm-toestellen en 360 euro cash geld.

De twee verdachten werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel, die besliste om een van hen aan te houden. Het onderzoek loopt intussen verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni