Twee mannen aangehouden na onlusten in Molenbeek

© Frederik Lamote
| Volgens de buurtbewoners weet iedereen wie de daders zijn.

Na de onrustige nacht in Molenbeek zijn er intussen twee mannen aangehouden. Dat zegt het Brussels parket aan BRUZZ. De buurtbewoners reageren boos op de gebeurtenissen. "Iedereen kent de daders." Nieuwe videobeelden tonen intussen de vernielzucht van enkele Molenbeekse jongeren.

Het nieuwe jaar kende in Molenbeek een valse start. Zo'n dertig relschoppers plunderden een apotheek en een computerwinkel. Vijf voertuigen en een huis gingen in vlammen op en een brandweerwagen die kwam blussen werd bekogeld. Vier agenten raakten lichtgewond.

Diezelfde nacht werden 20 mensen administratief opgepakt. Intussen zijn er ook twee gerechtelijk aangehouden. Een man is geen onbekende voor het gerecht en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens weerspannigheid, dreigingen en smaad. De andere man is voor dezelfde feiten gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

Intussen likt de buurt nog altijd haar wonden. Aan Het Laatste Nieuws zeggen de buurtbewoners dat iedereen weet wie het gedaan heeft, maar niemand durft te spreken uit angst. Een bewoner wijst met de vinger naar de politiek. “Die houdt hier bepaalde families de hand boven het hoofd," klinkt het.

Bekijk hier hoe het er aan toe ging aan Zwarte Vijvers tijdens oudejaarsnacht:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?