Een vrouwelijke politieagent van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene

Sekswerker overvallen met stroomstootwapen: twee verdachten opgepakt

© Chris Verhaeghe
17/03/2023

De Brusselse politie heeft twee mannen opgepakt die er van verdacht worden meerdere gewapende overvallen te hebben gepleegd op sekswerkers. Bij minstens één feit maakten ze een afspraak met een prostituee, waarna ze de vrouw bewerkten met een stroomstootwapen en aan de haal gingen met haar geld.

Op 10 januari werd het slachtoffer samen met een tweede vrouw beroofd in haar appartement. Ze had een afspraak geboekt met een klant, maar toen ze de deur opendeed, werden de twee slachtoffers overvallen door twee gewapende mannen. Die gebruikten een stroomstootwapen, waarna ze op de vlucht sloegen met cash geld.

"Minutieus onderzoek van de sectie Diefstallen leidde uiteindelijk tot de identificatie van twee personen”, meldt een woordvoerder van de Brusselse politie. “De twee mannen zouden trouwens in aanmerking komen voor meerdere feiten."

"Op 6 maart ging de politie over tot twee huiszoekingen bij de verdachten. Daarbij werd er bezwarend materiaal, waaronder een taser, teruggevonden. Beide verdachten ontkenden de feiten en werden na verhoor ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Die besliste om hen allebei onder aanhouding te plaatsen. Het onderzoek van de sectie Diefstallen loopt ondertussen voort."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni