Twee verdachten blijven aangehouden voor spectaculaire ontvoering in Sint-Gillis

© PhotoNews
| De federale politie vond het slachtoffer van de overval zwaar mishandeld terug in de kamer van een appartement.

Twee van de vijf verdachten die zijn aangehouden voor een gewapende overval in Sint-Gillis, blijven in de cel. Dat heeft de onderzoeksrechter van het Brusselse parket vandaag beslist. De drie andere verdachten werden opnieuw vrijgelaten, waarvan twee onder voorwaarden. Op 23 januari spreekt de raadkamer zich opnieuw uit over de voorlopige hechtenis.

Op 17 januri werd een man samen met zijn vriendin het slachtoffer van een gewapende overval in Sint-Gillis. De man werd door de daders ontvoerd en gegijzeld in de kamer van een appartement, waar hij zwaar mishandeld door de speciale eenheden van de federale politie werd teruggevonden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde nooit in levensgevaar.

Raadkamer buigt zich opnieuw over dossier op 23 januari

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat het motief van deze ontvoering moet gezocht worden in de terugbetaling van een schuld. Vijf verdachten werden van hun vrijheid beroofd. Daarvan werden er twee door de onderzoeksrechter aangehouden en in verdenking gesteld van gijzeling, diefstal met geweld, bendevorming en poging tot afpersing.

Drie andere verdachten werden weer vrijgelaten, waarvan twee onder voorwaarden. De raadkamer zal zich op 23 januari opnieuw buigen over de voorlopige hechtenis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?