Twee verdachten opgepakt die dealden op Jacques Franckplein in Sint-Gillis

© Belga
17/02/2023

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) heeft twee vermoedelijke drugdealers opgepakt die actief waren in de omgeving van een school. Daarbij kon de politie een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, cannabis, en geld in beslag nemen. Dat meldt het Brusselse parket.

Sinds enkele weken maakten bewoners van het Jacques Franckplein in Sint-Gillis melding van een onveiligheidsgevoel omdat in de onmiddellijke omgeving van een school drugs werden verkocht.

De drugssectie van de politie Brussel Zuid organiseerde daarom op 8 februari een observatie en kon daarbij een dealer op heterdaad betrappen. De man bleek een zak bij te hebben met cocaïne en marihuana.

Even later konden de speurders een tweede persoon in de boeien slaan, die het geld van de drugsverkoop kwam innen, en voerden ze een huiszoeking uit in een woning die gebruikt werd om de drugs te versnijden. Daarbij trof de politie 1.800 pakjes cocaïne aan, met een straatwaarde van 72.000 euro, naast nog eens 500 gram cocaïne in blok, 300 gram cannabis, en 1.200 euro cash.

De twee verdachten zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni