Tweede mesaanval in Dudenpark, verdachte opgepakt

© Bart Dewaele
| Ook de tweede aanval vond plaats in het Dudenpark in Vorst.
Updated: 11-04-2022 - 11:58

Nadat zaterdagavond een vrouw levensgevaarlijk gewond is geraakt na een messteek in haar linkerlong, is zondagmiddag opnieuw een vrouw voor haar mobiele telefoon aangevallen in het Dudenpark. Het slachtoffer, dat gelukkig kon ontkomen, deelde haar verhaal op de Facebook-pagina 'I Love Vorst'.

Ze richt zich rechtstreeks tot de dader: "Vandaag hebt u ons op klaarlichte dag proberen neersteken", opent het slachtoffer. "Gelukkig kon ik mijn ervaring in de gevechtssport en mijn Siciliaans temperament gebruiken om me te verdedigen en rende je weg. Ik houd er enkel wat blauwe plekken aan over, maar de andere slachtoffers hadden minder geluk."

Het slachtoffer vraagt de bezoekers van het Dudenpark om voorzichtig te zijn, maar de verdachte voor beide steekpartijen is ondertussen opgepakt meldt de politiezone Zuid. "Op basis van de verklaringen van getuigen van de feiten van zaterdag én zondag blijkt dat het gaat om dezelfde dader.”

Psychiatrisch onderzoek

"Het gaat om een 19-jarige man die vandaag ter beschikking van het parket werd gesteld", licht woordvoerster van het Brusselse parket Willemien Baert toe.

"Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd met het oog op het afleveren van een aanhoudingsmandaat en het uitvoeren van psychiatrisch onderzoek wegens feiten van diefstal met geweld met een wapen, poging afpersing met een wapen, opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid en verboden wapendracht."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?