Tweede minderjarige verdachte van dood Priscilla Sergeant krijgt dan toch berisping

© www.persoonsvolgendbudget.be

A., één van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, krijgt dan toch een maatregel opgelegd. Het hof van beroep heeft een berisping uitgesproken. Het openbaar ministerie had te elfder ure nog de uithandengeving gevorderd maar volgens het hof van beroep was die vordering onontvankelijk.

De Brusselse jeugdrechtbank had de intussen 24-jarige jongeman in maart schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg, opzettelijke slagen en verwondingen en aanranding van de eerbaarheid. Niettemin werd hem geen maatregel opgelegd.

Volgens de jeugdrechtbank was een uithandengeving niet meer mogelijk en was de enige andere mogelijke maatregel, een berisping, niet in verhouding tot de feiten en niet aangepast aan de houding van A. zelf, die nooit enig schuldinzicht had getoond. Zowel het openbaar ministerie als de burgerlijke partijen waren daartegen in beroep gegaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?