Twintig huiszoekingen en elf arrestaties in onderzoek naar drugshandel in Schaarbeek

Politiezone_Noord
© Politiezone Brussel-Noord
© Politiezone Brussel-Noord

Bij twintig huiszoekingen gisteren en vandaag zijn elf verdachten opgepakt, dat meldt het Brusselse parket. Het ging om een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel in de Navez-wijk in Schaarbeek. Bij de actie werden veertien kilogram drugs en 141.000 euro geld in beslag genomen.

Na klachten van buurtbewoners startte de lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node) twee jaar geleden een onderzoek naar de verkoop van drugs, vooral in de omgeving van scholen. Tussen 1 januari 2020 en oktober 2021 kon de politie daardoor meer dan 3 kilogram cannabis in beslag namen. In de nasleep van die onderzoeken slaagde de politie er in een grootschalig drugsnetwerk bloot te leggen in de Navez-wijk.

Twintig huiszoekingen

Dat leidde gisteren en vanmorgen tot twintig huiszoekingen en elf arrestaties, uitgevoerd door zo’n honderd politiemensen. “Zeven verdachten werden nadien door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor de verkoop van verdovende middelen en onder aanhoudingsmandaat geplaatst,” meldt parketwoordvoerder Martin François. “Een achtste verdachte werd eveneens in verdenking gesteld en nadien vrijgelaten onder voorwaarden. Twee anderen werden na verhoor bij de politie vrijgelaten. De laatste verdachte moet nog worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”

Bij de huiszoekingen nam de politie 55.000 euro cash geld in beslag. Zo’n 91.000 euro dat geparkeerd stond op verschillende bankrekeningen werd ook in beslag genomen. “Daarnaast werden nog 50 gram cocaïne, 14 kilogram cannabis, een 9mm-pistool, zes voertuigen en een luxehorloge in beslag genomen,” aldus François.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?