Twintiger uit Elsene bij verstek veroordeeld voor bedreigen politieagente

© Omroep West

Een twintiger uit Elsene is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar omdat hij een agente van de politiezone ViMa (Vilvoorde-Machelen) via sociale media had bedreigd. De jongeman kwam niet opdagen op zijn proces en werd dan ook bij verstek veroordeeld.

Het slachtoffer werkt als hondenbegeleidster bij de politiezone Vilvoorde-Machelen en was via Facebook bevriend met een andere politieagente-hondenbegeleidster. Die laatste was opgedoken in een filmpje waarin ze zich tijdens een interventie racistisch zou hebben uitgelaten. Heel wat mensen verwarden die agente met het slachtoffer en begonnen het slachtoffer via sociale media uit te schelden en verwijten te sturen.

De twintiger uit Elsene ging nog een stap verder en dreigde er herhaaldelijk mee haar in elkaar te komen slaan en haar om te brengen. De jongeman liet daarbij niet na om duidelijk te maken dat hij wist waar ze woonde en waar ze werkte. Volgens haar advocate was de agente danig aangedaan door de dreigementen en had ze psychologische begeleiding nodig.

"Meneer is als minderjarige al herhaaldelijk in aanraking gekomen met het gerecht en is een fervent vechtsportbeoefenaar," zei het parket bij de behandeling. "Het is dan ook niet te verwonderen dat het slachtoffer zich zorgen maakte over haar fysieke veiligheid. We hebben alles gedaan om meneer te verhoren maar hij is nooit op een uitnodiging ingegaan."

Ook voor de rechtbank kwam de twintiger niet opdagen, zodat hij bij verstek veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van één jaar.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?