Veertiger en hond gewond bij steekpartij in Oudergem

© Google Maps
| De steekpartij vond plaats op het parkeerterrein van het Carrefour-warenhuis in Oudergem.

In Oudergem is maandagavond een 48-jarige man zwaargewond geraakt bij een steekpartij. De man kreeg messteken in de borst en de rug maar verkeert niet in levensgevaar. De dader, een 26-jarige man, kon opgepakt worden. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De vechtpartij vond maandagavond rond 23.45 uur plaats op het parkeerterrein van het Carrefour-warenhuis in Oudergem. De aanleiding en de juiste toedracht van de feiten zijn nog onduidelijk maar volgens de eerste elementen keeg een 26-jarige man, die vergezeld was van twee honden, het aan de stok met een groep mensen die bestond uit twee volwassenen en drie minderjarigen.

De ruzie leidde tot een vechtpartij waarbij de 26-jarige man met een mes uithaalde naar één van de volwassenen van de groep. Die volwassene, een 48-jarige man, liep verschillende messteken op aan de borst en de rug.

Verboden wapenbezit

In dezelfde vechtpartij zou een 15-jarige jongeman die deel uitmaakte van hetzelfde groepje als de 48-jarige man, ook uitgehaald hebben met een mes naar één van de honden van de 26-jarige man. Het dier raakte daarbij gewond.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend voor poging doodslag, verboden wapenbezit en vernieling van roerende goederen. "Honden worden immers beschouwd als roerende goederen", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?