Veiligheidskorps in Justitiepaleis onderbreekt opnieuw het werk

© An Missotten
| Het personeel van het Veiligheidskorps aan het Justitiepaleis (archiefbeeld).

De agenten van het veiligheidskorps in het Justitiepaleis van Brussel hebben maandagmiddag opnieuw het werk neergelegd. Dat melden de vakbonden.

Het veiligheidskorps in Brussel, dat over enkele maanden onder de bevoegdheid komt van Binnenlandse Zaken in plaats van Justitie, vraagt al geruime tijd om promoties te krijgen waar ze menen recht op te hebben. Ze hebben de voorbije weken al verschillende keren het werk neergelegd.

Maandag onderbraken ze van 13 uur tot 15.30 uur hun werkzaamheden. Om 16 uur staat er overleg gepland met de minister van Justitie. "We willen de opslag krijgen die de ambtenaren zouden krijgen als ze onder de FOD Justitie waren gebleven", zegt Kosov Muja van de Franstalige christelijke vakbond CSC.

Door de hervorming die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) sinds december 2015 heeft doorgevoerd, vallen de agenten van het veiligheidskorps onder de federale politie. Er hebben al verschillende vergaderingen plaatsgehad over de omstandigheden waarin de overgang moet verlopen, maar er is nog geen akkoord tussen de werknemers en hun nieuwe werkgever.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?