Veljkovic heeft alles gezegd, advocaat Vertenten is optimistisch

© PhotoNews
| Scheidsrechter Bart Vertenten (archiefbeeld)

Het verhoor van spijtoptant Dejan Veljkovic is afgelopen. De voetbalmakelaar die de spil is in operatie ‘Schone Handen’ heeft volgens Het Nieuwsblad vooral belastende informatie over collega-makelaars, spelers en trainers verschaft. Scheidsrechter Bart Vertenten zou er goed vanaf komen.

Bart Rieder, de advocaat van Vertenten, stelde in Humo dat het matchfixingverhaal "niet meer dan een pagina in de Fabeltjeskrant wordt". Het deel van het onderzoek dat zich richt op matchfixing, waar Vertenten bij betrokken zou zijn, zou maar een klein deel van operatie 'Schone Handen' uitmaken.

Bovendien stelt Het Nieuwsblad dat het voor het gerecht moeilijk wordt om bijkomende bewijslast tegen Vertenten, de radioloog uit Brussel, te vergaren. De verklaringen van Veljkovic mogen alleen dienen als steunbewijs. Om Vertentens betrokkenheid bij matchfixing te bewijzen, moet meer bezwarende informatie worden vergaard.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?