| Voor de poort van de instellingen staan wanhopige familieleden op zoek naar informatie.

Verdachte aangehouden voor gevangenismoord in Sint-Gillis

LG
© Chris Verhaeghe
09/12/2019

Het Brusselse parket heeft meer uitleg gegeven over het onderzoek naar het gewelddadig overlijden van een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis vorige week. Volgens het parket is er sprake van moord.

“Er is een verdachte opgepakt en in verdenking gesteld voor moord”, zegt Denis Goeman, woordvoerder van het Brusselse parket. Uit de autopsie vrijdag bleek dat het slachtoffer met geweld om het leven was gebracht.

Over welke gedetineerde het precies gaat, kon het parket niet meedelen, maar alles wijst erop dat het om de man gaat die in dezelfde cel verbleef. De verdachte verschijnt eerstdaags voor de raadkamer, die zich moet uitspreken over zijn verdere aanhouding.

Het slachtoffer zou volgens de eerste vaststellingen overleden zijn in de nacht van woensdag op donderdag. Het levensloze lichaam van de man, een Algerijn die geïnterneerd was in de gevangenis, werd pas donderdagvoormiddag ontdekt, waarna het parket werd verwittigd.

Dat parket opende meteen een gerechtelijk onderzoek, liet het gerechtelijk labo ter plaatse gaan en liet een autopsie uitvoeren.

"Uit die autopsie is gebleken dat het slachtoffer een gewelddadige dood is gestorven", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "De onderzoeksrechter heeft daarop een andere gedetineerde onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moord."

Alles wijst erop dat het om de man gaat die in dezelfde cel verbleef. Die Nederlandse celgenoot, die ook een psychiatrisch verleden zou hebben, werd donderdagochtend door een cipier uit zijn cel gehaald voor een gesprek met de psychiater. Daar kwam de man al verward over. Pas toen de man even later werd teruggebracht naar de cel, werd het slachtoffer aangetroffen, half verborgen onder een laken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Justitie , moord , gevangenis , verdachte , gevangenis Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni