Verdachte aanslag Joods Museum wil stem laten vergelijken

© PhotoNews
| Het proces over het Joods museum gaat verder.

Mehdi Nemmouche, die ervan verdacht wordt de terroristische aanslag op het Joods museum te hebben gepleegd, wil zijn stem vergelijken met de video waaruit iemand de aanslag opeist. Hij zal dus voor het eerst in vier jaar spreken voor het gerecht.

De oorverdovende stilte van Mehdi Nemmouche is voor het gerecht een teken van schuld. "Het moet voor het eerst zijn in de Belgische geschiedenis dat iemand die zijn onschuld uitschreeuwt niet spreekt voor het assisenhof," zegt hij in de krant Het Laatste Nieuws.

Maar aan die stilte komt een einde. Nemmouche zou volgens de krant bereid zijn zijn stem te laten opnemen. Hij wil dat dat geluidsfragment vergeleken wordt met een videofragment waarin de aanslag op het museum wordt opgeëist. Speurders vonden die video op een computer die Nemmouche bij zich had.

De voorzitter van het hof moet nu beslissen of ze de bijkomende onderzoeksdaad goedkeurt.

Aanslag Joods Museum

Op zaterdag 24 mei 2014 kwamen vier mensen om het leven toen een man het Joods Museum binnenstapte en begon te schieten. Een week na de aanslag werd in Marseille een eerste verdachte, Mehdi Nemmouche, opgepakt.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?