© BRUZZ

Man die inreed op politiecommissariaat Laken aangehouden

© Chris Verhaeghe
12/04/2023

De man die afgelopen zondag met zijn wagen is in gereden op een politiecommissariaat in Laken is door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van vernieling van onroerende goederen, dat meldt het Brusselse parket.

De 35-jarige bestuurder reed zondagavond om een nog onbekende reden achterwaarts in op de deur van het wijkcommissariaat van de Brusselse politie langs de Houba De Strooperlaan in Laken. Op het moment van de crash waren er verschillende politiemensen aanwezig in het gebouw, maar niemand raakte bij het incident gewond.

De bestuurder kon onmiddellijk worden opgepakt. Het parket stuurde de technische recherche van de federale politie ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren en beval nadien ook een psychiatrisch onderzoek van de verdachte.

Psychische problemen

“Uit zijn eerste verklaringen blijkt dat de man psychische problemen zou hebben en de acties niet specifiek gericht zouden zijn tegen de politie”, klonk het. “De verdachte is ook niet gekend bij de veiligheidsdiensten voor terrorisme.”

De verdachte werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de man aan te houden. “Hij werd in verdenking gesteld van vernieling van onroerende goederen”, aldus parketwoordvoerder Martin François. Intussen loopt het onderzoek nog verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie