Verdachte dodelijke steekpartij in Evere blijft nog maand in de cel

© Google
| De vrouw werd vermoord op de de Franz Guillaumelaan in Evere, waar ze met haar baby aan het wandelen was.

De 26-jarige man die verdacht wordt van de doodslag op de 36-jarige Mounia in Evere blijft nog minstens een maand in de gevangenis. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De verdachte kampt met psychische problemen, waardoor hij al even niet meer verhoord is.

Dat bericht Het Laatste Nieuws. Mounia werd op 30 mei neergestoken in Evere, toen ze aan het wandelen was met haar baby. Ter hoogte van de splitsing van de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan werd ze ’s avonds aangevallen en kreeg ze verschillende messteken. Haar baby bleef ongedeerd, maar Mounia overleefde de steekpartij niet.

Diezelfde avond nog pakte de politie een verdachte op, maar hij werd vrijgelaten toen de politie een tweede verdachte op het spoor kwam. Het gaat om een 26-jarige man uit Evere. Hij zit sinds begin juni in de cel. Bij een huiszoeking werd een bebloed sweatshirt en mes aangetroffen. Uit de analyses van het parket bleek dat het om het bloed van het 36-jarige slachtoffer ging.

Sinds zijn aanhouding zit de verdachte in een psychiatrische afdeling van de gevangenis. De man kampt met psychische problemen, waardoor de ondervraging van de verdachte niet evident is. De Brusselse raadkamer besliste deze week dat de verdachte nog een maand langer in de cel moet blijven.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?