| Begin december werd het levenloze lichaam van een gedetineerde aangetroffen in de penitentiaire instelling in Sint-Gillis.

Verdachte gevangenismoord wordt geïnterneerd

© Chris Verhaeghe
08/10/2020

De 46-jarige Nederlander die in december 2019 zijn celgenoot zou hebben vermoord in de gevangenis van Sint-Gillis wordt geïnterneerd. De man verscheen deze week voor de rechtbank, waar hij zich moest verantwoorden voor een diefstal in Zemst en geweldpleging op een politieman. Het waren die feiten die de man eind 2019 in de cel deden belanden.

Begin december werd het levenloze lichaam van een gedetineerde aangetroffen in de penitentiaire instelling in Sint-Gillis. Vrijwel onmiddellijk werd een medegedetineerde in verdenking gesteld van moord. De verdachte is een 46-jarige Nederlander die in voorlopige hechtenis zat voor de diefstal van een bestelwagen in Zemst en het uitdelen van een kopstoot aan een politieman bij zijn arrestatie.

De Nederlander moest zich deze week voor die feiten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Brussel. De rechtbank besliste om de veertiger te laten interneren. Intussen loopt het onderzoek naar de moord op zijn celgenoot nog verder. Vorige maand werd zijn voorlopige hechtenis in het kader van dat dossier nog verlengd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , gevangenis van Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni