Verdachte opgepakt voor moord in Elsene

© PhotoNews

Het Brusselse gerecht heeft een man opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van een 23-jarige Elsenaar. Het slachtoffer, Michel L., werd op 31 maart in zijn woning in de Maesstraat in elkaar geslagen en neergestoken door vier mannen. Eén van han kon intussen opgepakt worden en is onder aanhoudingsbevel geplaatst.

In de nacht van 31 maart op 1 april, rond 01.30 uur, drongen vier mannen de woning van Michel L. binnen, gewapend met onder meer baseballknuppels. Ze vielen eerst de moeder van de jongeman lastig alvorens hemzelf in elkaar te slaan en neer te steken, voor de ogen van zijn moeder, een vriendin en zijn driejarige dochter.

De aanvallers gingen er vervolgens vandoor terwijl de familie de hulpdiensten verwittigde. Die snelden ter plaatse, maar voor Michel L. kon geen hulp meer baten.

Het Brusselse gerecht opende een onderzoek en dat leidde op 14 mei tot de arrestatie van Konrad P., een man van Poolse origine. Die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en zag zijn voorlopige hechtenis intussen al verlengd worden door de raadkamer.

Ruzie

Naar de drie andere daders wordt nog gezocht en over de aanleiding of het motief voor de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid. Volgens La Capitale zou Michel L. enkele jaren geleden wel een aanvaring gehad hebben met één van de daders, toen die zich vrolijk maakte over het feit dat Michels zus lastiggevallen was door twee mannen.

Michel L. zou daarover een opmerking gemaakt hebben en het zou tot een ruzie gekomen zijn tussen beide mannen. Korte tijd nadien zou diezelfde man Michel L. al hebben proberen neersteken. Het Brusselse parket bevestigt voorlopig enkel dat er een verdachte in de cel zit in dit dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?