Verdachte opgepakt voor schietpartij Marollen

Het incident in de Wasserijstraat in de Marollen.

Er is een verdachte opgepakt voor de schietpartij van gisterenavond in de Brusselse Marollenwijk, dat is vernomen bij het parket. Bij het incident raakte één persoon gewond. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

"Er zouden meerdere schoten zijn gelost rond 18 uur op het Krakeelplein," zegt parketwoordvoerder Martin François. "Na de feiten werd één slachtoffer met een schotwonde afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij werd verzorgd. De man verkeert niet in levensgevaar. Het parket heeft de afstapping van het labo van de federale politie bevolen en heeft een ballistisch deskundige gevorderd, die ter plaatse is afgestapt."

"In het kader van dit dossier is momenteel nog één persoon van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoek loopt nog om de precieze omstandigheden van de feiten te achterhalen en het parket zal binnen de wettelijke termijn van 48 uur over de vrijheidsberoving beslissen. In het belang van het onderzoek zal er geen verdere commentaar worden gegeven."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?