Verdachte opnieuw afwezig op 'proces van de solidariteit'

© Solidarity is not a Crime
| Burgeractie voor de rechten van (trans)migranten (archiefbeeld).

Op het zogenaamde 'proces van de solidariteit' doken donderdagochtend opnieuw problemen op aan de start van de zitting voor de correctionele rechtbank. De verdachte die vastzit in een gesloten instelling in Vottem, was opnieuw niet aanwezig. 

Donderdagochtend liet de instelling weten dat het zelf geen overbrengingen organiseert. De Brusselse lokale politie heeft om 9u30 dan maar beslist om zelf een eenheid naar Vottem te sturen om de verdachte op te halen zodat hij zijn proces kan bijwonen.

Ook woensdag was de man afwezig aan de start van het proces. Hij verbleef de laatste weken in een open instelling met een enkelband, maar omdat hij daar een diefstal had gepleegd, was hij overgebracht naar een gesloten afdeling.

Die informatie was niet meegedeeld aan politie en parket, waardoor er geen gevangenentransport was voorzien. Ook toen is een ploeg van de Brusselse politie de man gaan ophalen. Daardoor begon het proces met een halve dag vertraging. Donderdag neemt het openbaar ministerie het woord.

Het gerecht vervolgt twaalf personen voor mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Enkelen onder hen hebben onderdak geboden aan migranten die in Engeland willen geraken of die als vrijwilliger actief zijn geweest in het Maximiliaanpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?