Verdachte van dubbele verkrachting opgepakt in Elsene

© Ivan Put

In Elsene is zondagavond een man opgepakt die op een feest twee vrouwen zou verkracht hebben. Dat meldt La Dernière Heure. Het Brusselse parket bevestigt dat een klacht werd ingediend en dat een verdachte werd gearresteerd. Minstens voorlopig wil het parket geen verdere commentaar kwijt.

Volgens La Dernière Heure zouden de feiten plaatsgevonden hebben op een feest in de Amerikaanse Straat, waar zowel de verdachte als de slachtoffers aanwezig waren. Een van de andere feestvierders zou een kamer binnengestapt zijn en daar de verdachte en zijn slachtoffer betrapt hebben, waarna de getuige de politie verwittigde. Kort voordien zou dezelfde man al een ander slachtoffer gemaakt hebben. Volgens de krant valt niet uit te sluiten dat beide slachtoffers verdoofd werden voor de man zich aan hen vergreep.

"We hebben de man laten voorleiden bij de onderzoeksrechter, maar die heeft nog niet beslist of hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?