© Animalia | Drie overvallers vielen begin augustus vorig jaar gewapend de dierenkliniek binnen.

Verdachte van gewapende overval op dierenarts in Anderlecht opgepakt

TDN
© BRUZZ
30/07/2020

De politiezone Brussel-Zuid heeft een van de vermoedelijke daders van een gewapende overval op een dierenartspraktijk gearresteerd. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Op 5 augustus vorig jaar braken drie personen de dierenartspraktijk Animalia binnen, gelegen op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht. "Ze voerden daar een gewapende aanval uit”, zegt woordvoerster Adeline Roty van politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst).

Dierenarts Patrick Moriaux zette op het einde van zijn werkdag de vuilniszakken buiten, toen hij plots door de gemaskerde daders werd gegrepen. "Het slachtoffer werd vastgebonden met plastic strips", aldus Roty. "Ze hebben verschillende voorwerpen gestolen, waaronder bankkaarten, een mobiele telefoon en een horloge."

Doorbraak via opsporingsbericht

De dag na de overval raakte de politie de daders op het spoor. Het drietal had geprobeerd de gestolen bankkaarten in een snackbar te gebruiken. Uit camerabeelden bleek dat één van de personen een horloge droeg dat leek op het horloge dat de dag ervoor was gestolen.

Het onderzoek zat lange tijd muurvast, maar in januari verspreidde de politie verspreidde de camerabeelden van de vermoedelijke daders. De lokale recherche kon uiteindelijk een van de verdachten identificeren. De man werd twee weken geleden, op 13 juli, opgepakt. De man werd nadien door de onderzoeksrechter aangehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Justitie, gewapende overval, politiezone Zuid, Adeline Roty, dierenkliniek animalia

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie