| De 53-jarige vrouw woonde op de eerste verdieping in dit huis in de Philippe Baucqstraat in Etterbeek.

Verdachte van moord op 53-jarige vrouw uit Etterbeek opgepakt in Duitsland

© Chris Verhaeghe
12/04/2023

In Duitsland is dinsdag een 24-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een taxichauffeur te hebben gedood in Berlijn. Na zijn arrestatie bleek dat de man ook in ons land een verdachte is voor een recente moord in Etterbeek.

Twee dagen na de moord op de taxichauffeur Mustafa A. werd zaterdagmiddag in het Duitse Sleeswijk-Holstein een verdachte aangehouden. Volgens het Duitse dagblad Bild liep tegen de 24-jarige echter al een uitleveringsprocedure bij het parket van Keulen in verband met een moord in België. Voor verdere informatie verwees het parket van Keulen door naar de rechterlijke macht in Brussel.

Daar bevestigde woordvoerder Martin François woensdag dat "de verdachte van de feiten van 4 april te Etterbeek in Duitsland werd gearresteerd, en dat hij het voorwerp maakt van een Europese aanhoudingsbevel uitgevaardigd door de Brusselse onderzoeksrechter.” Verdere commentaar wilde hij niet geven.

De aanhouding betekent mogelijk een doorbraak in het onderzoek rond het mysterieuze overlijden van een 53-jarige vrouw in de Philippe Baucqstraat in Etterbeek. De Brusselse politiediensten van de zone Montgomery troffen haar op 4 april dood aan, maar de precieze omstandigheden van het overlijden van de vrouw waren niet gekend. Wel verklaarde het parket al snel dat de eerste vaststellingen wezen op een gewelddadig overlijden. Een huurder van de vrouw, die naar eigen zeggen ook haar lichaam vond, beweerde dat de gevluchte dader een jongeman was met wie ze een tijd lang een relatie had.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni