Verdachten opgepakt in onderzoek naar internationale autozwendel

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Een voertuig van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene

De Brusselse politie heeft twee verdachten opgepakt die op bestelling voertuigen zouden stelen om te verschepen naar het buitenland. Het duo werd aangehouden en zit in de cel.

De anti-overvalbrigade (AOB) van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene had vrijdag informatie gekregen over een aantal verdacht geparkeerde voertuigen op de grens van Laken en Vilvoorde. “Toen onze inspecteurs de wagens controleerden, bleken ze als gestolen te zijn opgegeven,” meldt de politie.

“Onze mensen gingen over tot een observatie. Enkele uren later konden ze een eerste verdachte arresteren die wilde wegrijden met een van de gestolen wagens. Een tweede verdachte werd eveneens opgepakt vlakbij de woning waar beide verdachten verblijven. Tijdens een huiszoeking werden er nog sleutels gevonden van andere gestolen wagens en stoorzenders om het automatische vergrendelsysteem van voertuigen te blokkeren.”

Op bestelling

De recherche van de Brusselse politie vermoedt dat het om een professionele bende gaat die op bestelling voertuigen steelt en verscheept. "Vooral wagens van merken als Mazda en Toyota bleken gegeerd, zowel in ons land als het buitenland. In totaal werden er twee gestolen Mazda’s aangetroffen en nog een derde Mazda die voorzien was van valse nummerplaten. Ook een vierde voertuig werd gerechtelijk getakeld in afwachting van het onderzoek. Op die achterbank lagen nog valse nummerplaten."

"Beide verdachten werden na verhoor ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde dat hen voor de onderzoeksrechter te Brussel liet leiden. Beide verdachten werden aangehouden en verschijnen aanstaande donderdag voor de raadkamer."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?