Vermoorde vrouw in Molenbeek werd volgens familie al eerder met dood bedreigd

© PhotoNews
| De vrouw werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet baten.
Updated: 26-10-2020 - 16:12

De man die afgelopen zaterdag een vrouw zou hebben doodgestoken op straat is door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Volgens de familie van het slachtoffer zou de vrouw al eerder klacht hebben ingediend tegen de dader voor doodsbedreigingen. Zij gaan maandagavond protest voeren aan het politiecommissariaat.

De vrouw werd zaterdagnamiddag in de Olifantenstraat in Sint-Jans-Molenbeek neergestoken. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleefde de steekpartij niet.

De vermoedelijke dader kon worden opgepakt en werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor moord. Het zou gaan om de ex-man van het slachtoffer, al geeft het parket voorlopig geen verdere commentaar over de omstandigheden van de moord.

Volgens de Molenbeekse PVDA-fractie had de vrouw in kwestie al verschillende keren melding gemaakt bij de politie over geweld en bedreigingen door haar ex-partner. Dat weten zij naar eigen zeggen via de familie van het slachtoffer. De lokale PVDA zal daarom samen met de familieleden protest voeren aan het Molenbeekse politiecommissariaat, deze maandag om 17.30 uur. "De familie van het slachtoffer, en alle vrouwen van Molenbeek, hebben het recht te weten waarom, na verschillende klachten, deze feminicide niet kon worden voorkomen", zegt gemeenteraadslid Joke Vandenbempt (PVDA).

De verdachte verschijnt later deze week voor de raadkamer, die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?