Veroordeelde portier El Café in beroep tegen straf

© Peter Dhondt-BRUZZ
| El Café en Waff, cafés in de uitgaansbuurt bij de begraafplaats van Elsene, waar een barman vrouwelijke bezoekers zou gedrogeerd en verkracht hebben.
Updated: 25-07-2022 - 11:23

De portier van het beruchte El Café in Elsene, die eind juni veroordeeld werd tot vijftig maanden gevangenis wegens verkrachting, gaat in beroep tegen zijn straf. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF maandag.

In de nacht van 1 op 2 maart 2019 dwong een portier van El Café een twintigjarige studente orale seks met hem te bedrijven in de toiletten van de bar. Zij slaagde er toen in te ontsnappen en te voet te vluchten naar het station van Etterbeek.

Een dakloze man zag haar huilen op een perron en nam contact op met de politie. De jonge vrouw werd vervolgens begeleid door politieagenten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van slachtoffers van seksueel geweld. Zij diende een klacht in tegen de dader

De dader ontkende aanvankelijk het incident en verklaarde vervolgens, toen hij met forensisch bewijs werd geconfronteerd, dat het seksuele contact had plaatsgevonden maar dat het slachtoffer had ingestemd. De rechtbank vond zijn versie niet geloofwaardig en volgde het pleidooi van het openbaar ministerie en veroordeelde hem tot vijftig maanden gevangenisstraf.

Naast die straf werd de portier ook veroordeeld tot de betaling van een schadevergoeding van 8.500 euro aan het slachtoffer.

Hij en zijn advocaat vechten dit vonnis nu aan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?