Vervangpoetsvrouw vervolgd voor resem diefstallen

© Belgaimage
| Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis

Een Brusselse vrouw heeft zich maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een resem diefstallen. Die zou ze tussen december 2019 en juni 2021 gepleegd hebben toen ze als schoonmaker aan het werk was in verschillende gemeenten in het Brusselse en de wijde omgeving. De vrouw zelf ontkent in alle toonaarden.

Volgens het parket ging de vrouw steevast op dezelfde manier te werk. "Ze schreef zich met een vals adres in bij een interimbureau als poetsvrouw en wachtte tot ze een andere poetsvrouw moest vervangen," klonk het. "Dan ging ze poetsen in één van de woningen van die andere poetsvrouw en profiteerde daarvan om juwelen en geld te stelen. Eenmaal ze haar slag had geslagen liet ze niets meer van zich horen, zorgde ze ervoor dat ze onbereikbaar was en schreef ze zich in bij een ander interimbureau."

Op die manier zou de vrouw minstens acht diefstallen gepleegd hebben. In één woning zou ze zo verschillende luxehorloges, elk ter waarde van 40.000 euro, gestolen hebben, en in een andere woning voor ongeveer 160.000 euro aan juwelen.

"De enige link tussen al die feiten is mevrouw," ging het parket verder, dat een gevangenisstraf van 37 maanden vroeg. "Ze is in het verleden ook al driemaal veroordeeld voor gelijkaardige feiten."

"Er is geen enkel objectief bewijs tegen mijn cliënte," pleitte de advocate van de vrouw. "Er is bij haar niets van de buit teruggevonden en er is geen enkel bewijs dat ze ooit iets van die buit zou verkocht hebben. Ze heeft thuis geen luxegoederen en leidt geen luxeleven. Men heeft in dit dossier gewoon niet verder gekeken dan mijn cliënte."

De rechtbank spreekt zich uit op 20 december.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?