Vier aanhoudingen na ontmanteling van drugsbende in Schaarbeek

© KVDP/BRUZZ
| Naast 11 kilogram heroïne troffen speurders ook 150 gram cocaïne aan (archiefbeeld)

De gerechtelijke brigade van de politie van de zone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) heeft begin november tijdens een grootschalige operatie een bende opgerold die in Schaarbeek drugs verkocht. Dat meldt La Dernière Heure, en het nieuws wordt bevestigd door het parket van Brussel. Vier mensen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De organisatie was gevestigd in Anderlecht en Molenbeek, maar was actief in Schaarbeek, meer bepaald in de buurt van de Rogierlaan, de Wijnheuvelenstraat en de Vooruitgangstraat, aldus La DH. Ze kon beroep doen op mensen zonder papieren om de drugs te verkopen.

Het onderzoek naar de bende ging van start in 2018 en de agenten konden vier verdachten oppakken. Daarna zijn de speurders op zoek gegaan naar de leider, de leveranciers en de manier van werken van de groep.

Nog volgens de krant werden 50.000 euro aan cash geld, 150 gram cocaïne, 11 kilogram heroïne, een drugspers en verschillende communicatiemiddelen in beslag genomen tijdens huiszoekingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?