De politie deed liefst negen huiszoekingen en trof een enorme hoeveelheid drugs aan (archiefbeeld)

Vier arrestaties en drugsbuit na schietpartij Sint-Gillis vorig jaar

TDN
© BRUZZ
01/08/2018

Vier verdachten zijn woensdag gearresteerd in een onderzoek naar een zware schietpartij in Sint-Gillis eind vorig jaar. Tijdens verschillende huiszoekingen werd ook nog eens 7.000 euro, een jachtwapen en meer dan een kilogram drugs in beslag genomen. Dat meldt het Brussels parket.

De feiten dateren van 3 december 2017. Op het kruispunt van de Théodore Verhaegenstraat en de Sterckxstraat in Sint-Gillis werden met zware wapens meerdere kogels gelost. Er vielen geen slachtoffers.

De politiezone Brussel-Zuid opende een onderzoek naar de schietpartij. Woensdag werden negen huiszoekingen verricht in Brussel, Evere, Sint-Gillis, Laken en Sint-Joost-ten-Node. Vier verdachten werden daarbij gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket.

De onderzoekers troffen tijdens de huiszoekingen ook de som van 7.000 euro, een jachtwapen en heel wat drugs aan. Het ging om 389 gram cocaïne, 696 gram verhakt wit poeder, 53 gram cannabis, 29 gram amfetaminen en 69 gram heroïne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Justitie, Brussels parket, poging tot moord, Théodore Verhaegenstraat, cocaïne, schietpartij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie