Vier gewonden bij brand in Sint-Joost: waarschijnlijk aangestoken

© PhotoNews

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Sint-Joost vier personen gewond geraakt bij een uitslaande woningbrand. Het gaat vermoedelijk om een aangestoken brand. De politie heeft ook één verdachte, een vrouw, opgepakt. Dat meldt La Capitale, en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Het vuur in de woning in de Dwarsstraat in Sint-Joost-ten-Node brak omstreeks half vier 's morgens uit, op de tweede verdieping van het pand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het gebouw en had het vuur zich als verspreid naar de derde verdieping.

Door vallende brandende brokstukken vatte ook een lager gelegen plat dak vuur. De brandweer kon vier mensen uit het gebouw bevrijden, twee via de traphal en twee via een brandladder. Die vier personen hadden brandwonden opgelopen en heel wat rook ingeademd en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Al snel rees het vermoeden dat de brand opzettelijk was aangestoken, onder meer omdat er sprake zou zijn van verschillende brandhaarden. De politie Brussel Noord kon vlakbij ook al een verdachte oppakken. Volgens het parket gaat het om een vrouw die niet in het getroffen huis woonde. Zij wordt momenteel verhoord door de politie. Het parket heeft ook een een branddeskundige aangesteld en het labo van de federale politie ter plaatse gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?