Vijf jaar cel voor moord in Livornostraat

© google
| De Livornostraat in Sint-Gillis, waar de moord gebeurde.

Het assisenhof in Brussel heeft Kujtim P. dinsdagavond veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie met uitstel, voor de moord op Klaudjo A.

De rechtbank heeft de verdediging gevolgd, en de beschuldigde een straf met uitstel gegeven, omwille van verschillende verzachtende omstandigheden. Dinsdagochtend rond 3.30 uur bevond de assisenjury P., met zeven stemmen voor en vijf stemmen tegen, schuldig aan moord als mededader.

Op 4 april 2012 kwam het rond 00.40 uur tot een gevecht tussen zes mensen van Albanese afkomst tegenover café King Bar in de Livornostraat in Sint-Gillis, in de buurt van de Louizalaan. A., een Albanees zonder vaste verblijfplaats in België, werd er enkele minuten later dood aangetroffen. Hij had verscheidene messteken gekregen. Zijn broer die bij hem was op het ogenblik van de steekpartij, gaf de namen van de daders aan de politie.

Over de doodslag werd in 2014 al een proces gehouden voor het Brusselse assisenhof. P. werd toen bij verstek veroordeeld tot 30 jaar cel. Zijn broer was wel aanwezig op het proces en kreeg een gevangenisstraf van achttien jaar. Een andere betrokkene werd bij verstek tot 28 jaar cel veroordeeld en wordt nog steeds gezocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?