Vijftiger overvalt apotheek in Schaarbeek voor medicatie

Een 58-jarige man heeft vrijdagvoormiddag in Schaarbeek een apotheek proberen overvallen. De man was daarbij niet op zoek naar geld, maar naar medicijnen. De uitbaatster kon de politie verwittigen, waardoor de man opgepakt kon worden. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.

De feiten speelden zich vrijdagvoormiddag rond 09.30 uur af. De man stapte de apotheek binnen en bedreigde de uitbaatster met een handvuurwapen. Hij eiste daarbij zijn medicatie, maar de apothekeres weigerde die te geven omdat hij die enkele dagen eerder al had gekregen.

De man bleef aandringen, waarna de uitbaatster veinsde dat ze de medicijnen ging halen, maar eigenlijk verwittigde ze de politie. Die kwam de vijftiger korte tijd later oppakken. De man, die tekenen van dronkenschap vertoonde, verzette zich niet tegen zijn arrestatie en werd naar het commissariaat overgebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?