Vijftiger vrijgesproken voor beweerde verkrachting van Tinder-date

© Belga
24/06/2023

Een Ierse vijftiger heeft zich vrijdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij een Oostenrijkse journaliste met wie hij een date had, zou verkracht hebben. Het Brusselse parket eiste een gevangenisstraf van 18 maanden tegen de man, die zelf volhoudt dat de seksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming plaatsvonden.

De twee hadden elkaar aan het begin van de coronapandemie via Tinder leren kennen en hadden na enkele uitstapjes op 31 mei 2020 afgesproken op het appartement van de man in Sint-Gillis. Na een etentje begon het koppel op de sofa te kussen, wat leidde tot seksuele avances. De vrouw wees die niet meteen af, maar stond erop dat er een condoom werd gebruikt. Tegen de tijd dat een condoom gevonden was, was het seksuele vuur gedoofd, waarna het koppel een wandeling maakte.

Bij hun terugkeer in het appartement zou de man opnieuw seksuele avances gemaakt hebben, waarop de vrouw minder enthousiast reageerde. De man zou haar vervolgens bij het hoofd gegrepen hebben en gedwongen hebben tot orale seks, waarna hij haar op de sofa penetreerde. Het koppel verhuisde vervolgens naar de slaapkamer, waar de man de vrouw opnieuw zou gepenetreerd hebben.

Volgens het parket ging het duidelijk om verkrachting, maar de verdediging bleef erbij dat de seksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming hadden plaatsgevonden.

"Tussen de episode in de sofa en de episode in het bed heeft mevrouw zichzelf uitgekleed", klonk het. "Nadien hebben ze nog liggen knuffelen en kussen. Hoe kon meneer dan weten dat dit tegen de zin van mevrouw was?"

De rechtbank was van oordeel dat het onmogelijk was om uit te maken dat de journaliste op het moment van de feiten duidelijk had gemaakt dat zij niet instemde met de seksuele betrekkingen, en sprak de Ierse vijftiger dan ook vrij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni